Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn weg door Linux deel 2: it's over 9000!?!?!

Dit is een serie die gaat over al mijn computerervaring in mijn leven, hoe ik tot Linux gekomen ben en waarom ik er niet meer van weg wil.

Na klaar te zijn met Prince of Persia en het helaas nooit uitgespeeld te hebben, wat een terugkerend thema is met mij en computerspellen, leerde ik dat de computer nog meer input accepteerde dan alleen links, rechts en springen. In deze tijd keek ik, samen met al mijn leeftijdsgenoten, naar Dragonball Z. Voor een jongen die toen in de bovenbouw van de basisschool zat, was dit het pinakel van zijn bestaan en ik rende dan ook elke dag na school terug naar huis "...for another exiting episode of DRAGONBALL Z!!!"
J.J. Abrams ruined my childhood
Van J.J. Abrams wordt er gezegd dat hij de jeugd van vele kinderen heeft verruïneerd, omdat de finale van de televisieserie Lost een zeer anticlimactisch einde zou hebben gehad. Zo hebben in mijn jeugd de makers van de Amerikaanse versie van Dragonball Z dat proberen te doen met de mijne.

Ik ben beginnen te kijken terwijl de Saiyan Saga al begonnen was, Raditz was volgens mij net verslagen. Dit waren hele goede afleveringen, waar gevleugelde uitspraken als "... it's over 9000!?!?!" vandaan kwamen en ze bleven dit te zijn tot aan de Frieza saga. Hier begon de kwaliteit helaas hard achteruit te hollen. Ongeveer heel deze saga bestond uit Goku en Frieza die elkaar aan het aanstaren waren, of Goku die tijd aan het rekken was tot hij zijn aanval op had geladen. Omdat ik toch liever wat anders deed dan daarnaar te kijken ben ik maar wat anders gaan doen.

Toch bleef dit aan me knagen en op een dag heb het heft in eigen hand genomen en ik rende naar boven naar mijn zusje haar kamer. Tegen die tijd hadden we thuis twee computers. De nieuwste en beste stond bij mijn vader op de kamer (uiteraard) en de oude stond bij mijn zusje op de kamer waar we op mochten spelen/werken. Tegen deze tijd startte al wel automatisch een grafische omgeving op en dit was Windows 3.11. Aan deze computer ben ik begonnen aan het herschrijven van de Saiyan tot aan de Frieza saga. Het was op zo'n heerlijk ouderwets toetsenbord dat nog meer lawaai maakte dan een tijpmachine en waar je nog flink moeite moest doen (zeker als kind) om de toetsen in te drukken. Het drama dat hieruit voortkwam is dat ik daardoor nooit stiekem op mijn zusje haar kamer kon zitten om te schrijven. Het moest stiekem gebeuren omdat het mijn zusje haar kamer was, als ze merkte dat ik daar zat en het zinde haar niet dan mag ik gaan vliegen, het was immers mijn zusje haar kamer. Ik denk dat ik door deze ervaring de voorkeur ben gaan geven aan chicklet toetsenborden van laptops die nagenoeg geruisloos zijn. Maar in ieder geval; hier ben ik dus in Word begonnen met schrijven aan mijn eerste teksten. Ik zeg begonnen omdat er door bovengenoemde reden nooit veel van gekomen is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Geanimeerde titels uit OpenShot

Recentelijk ben ik wat meer video's gaan bewerken en in den beginne maakte ik, net als waarschijnlijk vele andere beginnende videobewerkers, maar gebruik van weinig van de mogelijkheden van de videobewerker die ik tot mijn beschikking heb, OpenShot in mijn geval.

Je voegt de video's die je hebt gemaakt toe aan de tijdlijn. Knipt en snijdt er wat handmatig in en exporteert het daarna.
Wanneer men gaat kijken naar andere zelfgemaakte video's met allerlei interessante effecten, dan kan er een gevoel beginnen te kriebelen dat je zelf ook iets dergelijks wil klaarspelen. Dan begint het experimenteren. Het eerste wat ik ben gaan toevoegen is muziek onder de video's. Dat is relatief eenvoudig, het is immers hetzelfde principe als de videofragmenten, alleen zijn er dan nog audiospecifieke aanpassingen die verricht kunnen worden. Een gevolg van dat ik muziek (tot dusver voornamelijk van Bensound) onder sommige video's heb gezet, is dat ik de naamsvermelding van de artiest …

David John Wood, Chikushino City, Japan

In een artikel uit de International Herald Tribune wordt de toespraak besproken, die de president van de Verenigde Staten heeft gehouden om de slachtoffers van de schietpartij in Arizona op 8 januari jongstlede te herdenken. Het zegt zoveel als dat Obama met deze toespraak heeft geprobeerd om een verdeeld land weer samen te smeden, maar dat het nog te zien valt of het vruchten afwerpt, omdat op het moment de situatie in Amerika zo gepolariseerd is door de agressieve propaganda die politiek links en rechts de ether in smijten.  In een reactie in de New York Times zegt David John Wood dat het niet zo gek is dat er zo'n vijandige tijdsgeest is in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten. Ze zetten zelf immers het voorbeeld door te laten zien dat alleen door middel van geweld te gebruiken je gehoord kan worden. Lees zijn reactie en dan begrijpt u zelf waarom de volgende quote van hem zo prachtig weergeeft waar de schoen wringt.
"As long as Americans insist on the right to bear arms…