Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn weg door Linux #1: mijn eerste stapjes

Dit zal een serie zijn die gaat over al mijn computerervaring in mijn leven, hoe ik tot Linux gekomen ben en waarom ik er niet meer van weg wil.

De eerste Linuxversie die ik ooit gezien heb was Ubuntu 10.04, 10.10 was nog niet uit, dus dit zal mijn computercarrière behandelen van mijn eerste gebruik van een computer tot grofweg juni 2010.
Mijn eerste ervaring met computers was MS-DOS waar ik met mijn broers altijd Prince op Persia speelden. Ik was toen nog erg jong en ik wist niet welke commando's er gegeven moesten worden om het spel te starten (de enige activiteit waar ik de computer toe in staat achtte op dat moment, iets wat vele kinderen van de huidige generatie hoogstwaarschijnlijk ook zullen denken). Altijd wanneer ik op de computer wilde spelen moest of mijn broer of mijn vader geroepen worden om het spel te laten beginnen. Blijkbaar was ik nog te jong om dit aan me uit te leggen en wanneer ze alles intijpten, ging het te snel voor me om het te kunnen volgen. Misschien dachten ze dat het beter was om me helemaal niks te leren, zodat ik ook niks zou kunnen kapot maken, iets waar kinderen op een dergelijke leeftijd erg goed in zijn. Het opzoeken was ook niet mogelijk, want zoiets als het internet bestond nog niet voor ons.

Wat ik me nog kan herinneren hiervan is dat de computer, naar mijn idee, te traag reageerde op mijn input en dat ik daardoor vaak af ben gegaan. Zie aldaar mijn eerste frustratie met computers. Het type computer of de exacte specificaties, die weet ik niet en ik denk ook niet dat ik ze ooit geweten heb. Na het nagevraagd te hebben bij mijn vader kan ik met u delen dat dit een Philips men 64 kB geheugen was met een 5 1/4 inch floppy men toch Windows 3.11 erop.

Populaire posts van deze blog

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Snelle hoe-kan-ik: Notes-up notities synchroniseren

Dit is een kort artikel om te laten zien hoe men de notities in Notes-up kan laten synchroniseren. Ik zat zelf met de vraag, stelde deze op Google+ en de auteur van het programma gaf al snel aan dat er hier op Github al een antwoord op gegeven was. Ik zal in dit artikel stap voor stap uiteenzetten hoe dit gedaan kan worden.
1. Nieuwe map voor notities kiezen Zelf heb ik een account bij SpiderOak met een map waarin ik al mijn notities bewaar. In deze map heb ik een map gemaakt genaamd Notes-up en deze gekozen om de bestanden van Notes-up in te zetten. Heeft u een account bij Dropbox, Box of een andere cloud-provider dan kunt u dit op dezelfde manier doen.
2. Map voor notities in dconf-editor veranderen Er is een programma genaamd dconf-editor dat een grafisch programma is waarmee in bepaalde configuratiebestanden sommige waarden veranderd kunnen worden.
2.1 dconf-editor installeren Om dit te installeren kunt u het applicatiecentrum openen en dconf-editor intypen.

Als alternatief ku…

Lopende recensie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild: wapens die breken

Inleiding van de serie Iedereen is laaiend over de nieuwste versie van Zelda die uitgekomen is voor de Nintendo Switch. Ik heb al eerder de nieuwe Nintendo 3DS gekocht en ben erg gecharmeerd van het spelaanbod op dit platform. Daarnaast sprak de manier hoe de Nintendo Switch gebruikt kon worden me ook erg aan. Daarom had ik deze besteld. Zelda wordt altijd in dezelfde adem met de Nintendo Switch genoemd en het is bijna een verplichting om ze samen te komen. Dat dit spel een van de best beoordeelde spellen ooit is, wil ook wel helpen. Na slechts enkele uren gespeeld te hebben, ben ik erg enthousiast over dit spel en wil ik graag mijn mening over dit spel delen vanuit de invalshoek van iemand die nog nooit een echte spelcomputer heeft gehad waar hij spellen in driedimensionale werelden heeft gespeeld. En al helemaal geen spellen met enorme open werelden. Echter, om een recensie van dit computerspel echt eer aan te doen, zou ik het tig-uren moeten spelen. Daar mijn omstandigheden niet t…