Smakelijk eten

Niet lang geleden zat ik met mijn rijinstructeur in de auto terwijl we aan het luisteren waren naar radio Amor, een radiostation uit Rotterdam populair bij Hindoestaanse Surinamers in zowel Nederland als Suriname. De presentator was een man aan het interviewen en vroeg hem waar hij van hield. De man antwoordde "Lekker eten!". Mijn rijinstructeur vond het een grappig antwoord, want "Wie houdt nu niet van lekker eten?" Hij heeft gelijk; zeggen dat je van lekker eten houdt is net zo'n holle frase als 'frisse lucht' of 'mooie muziek'.
Ik houd van ze alle drie: ik eet graag lekker eten, ik adem graag frisse lucht in en het liefste luister ik daarbij naar mooie muziek. Maar wat ik echt graag doe, dat gaat geen enkele radiopresentator aan. Ook al zijn mijn hobby's gerelateerd aan mijn primaire levensbehoeften.
Ook al zijn we niet speciaal, we zijn nooit te beroerd om in ieder geval die indruk te wekken. Toch is er altijd iemand in ons leven die oprecht dit label verdient. Door in zijn of haar omgeving te verkeren,
gewild dan wel ongewild,
gevraagd dan wel opgedrongen,
aanwezig dan wel onopgemerkt,
en hen te imiteren kunnen we baken in een smalle strook van licht als vallend langs een deur die op een kier staat. Net zoals onze pupillen dorstig elke lichtstraal die ze maar op kunnen vangen opslurpen. 

Populaire berichten