Doorgaan naar hoofdcontent

The Detention of Mr. Mouaz Al-Khatib


The Syrian Security Forces has detained Mr Ahmad Mouaz Al-Khatib Al-Hasani on Thursday the 5th of May 2011.


The Political Security Forces is still retaining Mr Al-Khatib till this moment. Mr Al-Khatib is one of the leading moderate Syrian Scholars, the former Imam of Grand Umayyad Mosque of Damascus and The former Chairman of the Islamic Civilizing Society. We urge all national, international and diplomatic authorities to exert pressure on the Syrian Regime to release Mr Al-Khatib Immediately and avoid further violation acts against the Syrian people.


Mr. Ahmad Mouaz Al-Khatib Al-Hasani:
 • Born in Damascus 1960.
 • Studied Applied Geophysics and worked as a Petrophysical Engineer for six years at The AFPC (Al Furat Petroleum Company, Shell Syria).
 • Member in The Geological Syrian Society, and Syrian Society for Psychological Sciences.
 • Author of hundreds of books and articles in different social and Islamic studies.
 • One of the leading moderate scholars in Syria.
 • The former Imam of Grand Umayyad Mosque.
 • The former Chairman of Islamic Civilizing Society (Al-Tammaddun Al-Islami).

الموضوع: اعتقال الأستاذ أحمد معاذ الخطيب الحسني

أقدمت سلطات الأمن السورية على استدعاء الأستاذ أحمد معاذ الخطيب الحسني مساء يوم الخميس الموافق للخامس من أيار 2011.
لازال الأستاذ أحمد معاذ الخطيب الحسني محتجزاً في فرع الأمن السياسي في دمشق حتى تاريخ إرسال هذا البيان.
يعد الأستاذ أحمد معاذ الخطيب واحداً من أبرز الدعاة السوريين المعتدلين و الخطيب السابق للمسجد الأموي الكبير في دمشق، و الرئيس السابق لجمعية التمدن الإسلامي.
و نحن ندعو كافة الهيئات الوطنية و الدبلوماسية و الدولية أن تمارس كل ضغطٍ ممكن على الحكومة السورية كي تعمل على إطلاق سراح الأستاذ الخطيب مباشرة و البعد عن الممارسات المشابهة التي تمس بحرية المواطن السوري.

الأستاذ أحمد معاذ الخطيب الحسني:
 • ولد في دمشق عام 1960.
 • درس الجيولوجية التطبيقية في جامعة دمشق، وعمل كمهندس جيولوجي لست سنوات في شركة الفرات للنفط (شركة شل-سورية).
 • عضو الجمعية الجيولوجية السورية والجمعية السورية للعلوم النفسية.
 • ألف المئات من الكتب و المقالات في مختلف الدراسات الاجتماعية و الإسلامية.
 • أحد أبرز الدعاة السوريين المعتدلين.
 • خطيب جامع بني أمية الكبير في مدينة دمشق سابقاً.
 • الرئيس السابق لجمعية التمدن الإسلامي.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geanimeerde titels uit OpenShot

Recentelijk ben ik wat meer video's gaan bewerken en in den beginne maakte ik, net als waarschijnlijk vele andere beginnende videobewerkers, maar gebruik van weinig van de mogelijkheden van de videobewerker die ik tot mijn beschikking heb, OpenShot in mijn geval.

Je voegt de video's die je hebt gemaakt toe aan de tijdlijn. Knipt en snijdt er wat handmatig in en exporteert het daarna.
Wanneer men gaat kijken naar andere zelfgemaakte video's met allerlei interessante effecten, dan kan er een gevoel beginnen te kriebelen dat je zelf ook iets dergelijks wil klaarspelen. Dan begint het experimenteren. Het eerste wat ik ben gaan toevoegen is muziek onder de video's. Dat is relatief eenvoudig, het is immers hetzelfde principe als de videofragmenten, alleen zijn er dan nog audiospecifieke aanpassingen die verricht kunnen worden. Een gevolg van dat ik muziek (tot dusver voornamelijk van Bensound) onder sommige video's heb gezet, is dat ik de naamsvermelding van de artiest …

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Snelle hoe-kan-ik: Notes-up notities synchroniseren

Dit is een kort artikel om te laten zien hoe men de notities in Notes-up kan laten synchroniseren. Ik zat zelf met de vraag, stelde deze op Google+ en de auteur van het programma gaf al snel aan dat er hier op Github al een antwoord op gegeven was. Ik zal in dit artikel stap voor stap uiteenzetten hoe dit gedaan kan worden.
1. Nieuwe map voor notities kiezen Zelf heb ik een account bij SpiderOak met een map waarin ik al mijn notities bewaar. In deze map heb ik een map gemaakt genaamd Notes-up en deze gekozen om de bestanden van Notes-up in te zetten. Heeft u een account bij Dropbox, Box of een andere cloud-provider dan kunt u dit op dezelfde manier doen.
2. Map voor notities in dconf-editor veranderen Er is een programma genaamd dconf-editor dat een grafisch programma is waarmee in bepaalde configuratiebestanden sommige waarden veranderd kunnen worden.
2.1 dconf-editor installeren Om dit te installeren kunt u het applicatiecentrum openen en dconf-editor intypen.

Als alternatief ku…