Doorgaan naar hoofdcontent

This is why you FAIL!

Of hoe een nerd op een productieve manier stoom afblaast

Sinds ik op de Reddit van the Linux Action Show een presentatie over de geschiedenis van gamen op Linux ben tegengekomen, ben ik in de ban geraakt van alle Linux Fests en verschillende presentaties gaan kijken. In het jaar 2011 stak de titel van onderstaande presentatie met kop en schouders boven de rest uit, dus besloot ik deze te kijken.


De presentator genaamd Tom Callaway is niet de minste persoon. Uit zijn introductie blijkt dat hij al zeker 10 jaar ervaring heeft bij Fedora met het onderhouden van paketten en deze verpakken in rpm-formaat. Op het moment onderhoudt hij meer dan 350 paketten en ook nog eens Chromium. Daarnaast behandelt hij ook nog gerechterlijke disputen, waarvan zijn kennis over licensies komt.

Nu heeft hij gedurende deze jaren dat hij gewerkt heeft voor Fedora de nodige frustraties opgelopen met zijn werk. Als een echte wiskundige en computernerd heeft hij deze frustraties gekwantificeerd en een scoreformulier opgesteld waarop hij projecten die hij moet onderhouden beoordeelt.
In het begin dacht dat dit een typische nerd-actie was, maar naarmate de presentatie vorderde en de structuur duidelijk werd zag ik in dat dit een zeer goed uiteengezette checklijst was die iedereen die een project wil beginnen of al heeft kan gebruiken om zijn of haar project op te beoordelen en op deze manier mensen zoals onze Tom Callaway een hele hoop hoofdpijn en frustraties te besparen.

Ook al ben je geen onderdeel of leider van een project, dan zou ik deze presentatie toch aanraden om te zien, al was het maar omdat je dan enkele stereotypen van computernerds bevestigd kan zien worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Geanimeerde titels uit OpenShot

Recentelijk ben ik wat meer video's gaan bewerken en in den beginne maakte ik, net als waarschijnlijk vele andere beginnende videobewerkers, maar gebruik van weinig van de mogelijkheden van de videobewerker die ik tot mijn beschikking heb, OpenShot in mijn geval.

Je voegt de video's die je hebt gemaakt toe aan de tijdlijn. Knipt en snijdt er wat handmatig in en exporteert het daarna.
Wanneer men gaat kijken naar andere zelfgemaakte video's met allerlei interessante effecten, dan kan er een gevoel beginnen te kriebelen dat je zelf ook iets dergelijks wil klaarspelen. Dan begint het experimenteren. Het eerste wat ik ben gaan toevoegen is muziek onder de video's. Dat is relatief eenvoudig, het is immers hetzelfde principe als de videofragmenten, alleen zijn er dan nog audiospecifieke aanpassingen die verricht kunnen worden. Een gevolg van dat ik muziek (tot dusver voornamelijk van Bensound) onder sommige video's heb gezet, is dat ik de naamsvermelding van de artiest …

David John Wood, Chikushino City, Japan

In een artikel uit de International Herald Tribune wordt de toespraak besproken, die de president van de Verenigde Staten heeft gehouden om de slachtoffers van de schietpartij in Arizona op 8 januari jongstlede te herdenken. Het zegt zoveel als dat Obama met deze toespraak heeft geprobeerd om een verdeeld land weer samen te smeden, maar dat het nog te zien valt of het vruchten afwerpt, omdat op het moment de situatie in Amerika zo gepolariseerd is door de agressieve propaganda die politiek links en rechts de ether in smijten.  In een reactie in de New York Times zegt David John Wood dat het niet zo gek is dat er zo'n vijandige tijdsgeest is in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten. Ze zetten zelf immers het voorbeeld door te laten zien dat alleen door middel van geweld te gebruiken je gehoord kan worden. Lees zijn reactie en dan begrijpt u zelf waarom de volgende quote van hem zo prachtig weergeeft waar de schoen wringt.
"As long as Americans insist on the right to bear arms…