This is why you FAIL!

Of hoe een nerd op een productieve manier stoom afblaast

Sinds ik op de Reddit van the Linux Action Show een presentatie over de geschiedenis van gamen op Linux ben tegengekomen, ben ik in de ban geraakt van alle Linux Fests en verschillende presentaties gaan kijken. In het jaar 2011 stak de titel van onderstaande presentatie met kop en schouders boven de rest uit, dus besloot ik deze te kijken.


De presentator genaamd Tom Callaway is niet de minste persoon. Uit zijn introductie blijkt dat hij al zeker 10 jaar ervaring heeft bij Fedora met het onderhouden van paketten en deze verpakken in rpm-formaat. Op het moment onderhoudt hij meer dan 350 paketten en ook nog eens Chromium. Daarnaast behandelt hij ook nog gerechterlijke disputen, waarvan zijn kennis over licensies komt.

Nu heeft hij gedurende deze jaren dat hij gewerkt heeft voor Fedora de nodige frustraties opgelopen met zijn werk. Als een echte wiskundige en computernerd heeft hij deze frustraties gekwantificeerd en een scoreformulier opgesteld waarop hij projecten die hij moet onderhouden beoordeelt.
In het begin dacht dat dit een typische nerd-actie was, maar naarmate de presentatie vorderde en de structuur duidelijk werd zag ik in dat dit een zeer goed uiteengezette checklijst was die iedereen die een project wil beginnen of al heeft kan gebruiken om zijn of haar project op te beoordelen en op deze manier mensen zoals onze Tom Callaway een hele hoop hoofdpijn en frustraties te besparen.

Ook al ben je geen onderdeel of leider van een project, dan zou ik deze presentatie toch aanraden om te zien, al was het maar omdat je dan enkele stereotypen van computernerds bevestigd kan zien worden.

Populaire berichten