Doorgaan naar hoofdcontent

This is why you FAIL!

Of hoe een nerd op een productieve manier stoom afblaast

Sinds ik op de Reddit van the Linux Action Show een presentatie over de geschiedenis van gamen op Linux ben tegengekomen, ben ik in de ban geraakt van alle Linux Fests en verschillende presentaties gaan kijken. In het jaar 2011 stak de titel van onderstaande presentatie met kop en schouders boven de rest uit, dus besloot ik deze te kijken.


De presentator genaamd Tom Callaway is niet de minste persoon. Uit zijn introductie blijkt dat hij al zeker 10 jaar ervaring heeft bij Fedora met het onderhouden van paketten en deze verpakken in rpm-formaat. Op het moment onderhoudt hij meer dan 350 paketten en ook nog eens Chromium. Daarnaast behandelt hij ook nog gerechterlijke disputen, waarvan zijn kennis over licensies komt.

Nu heeft hij gedurende deze jaren dat hij gewerkt heeft voor Fedora de nodige frustraties opgelopen met zijn werk. Als een echte wiskundige en computernerd heeft hij deze frustraties gekwantificeerd en een scoreformulier opgesteld waarop hij projecten die hij moet onderhouden beoordeelt.
In het begin dacht dat dit een typische nerd-actie was, maar naarmate de presentatie vorderde en de structuur duidelijk werd zag ik in dat dit een zeer goed uiteengezette checklijst was die iedereen die een project wil beginnen of al heeft kan gebruiken om zijn of haar project op te beoordelen en op deze manier mensen zoals onze Tom Callaway een hele hoop hoofdpijn en frustraties te besparen.

Ook al ben je geen onderdeel of leider van een project, dan zou ik deze presentatie toch aanraden om te zien, al was het maar omdat je dan enkele stereotypen van computernerds bevestigd kan zien worden.

Populaire posts van deze blog

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Snelle hoe-kan-ik: Notes-up notities synchroniseren

Dit is een kort artikel om te laten zien hoe men de notities in Notes-up kan laten synchroniseren. Ik zat zelf met de vraag, stelde deze op Google+ en de auteur van het programma gaf al snel aan dat er hier op Github al een antwoord op gegeven was. Ik zal in dit artikel stap voor stap uiteenzetten hoe dit gedaan kan worden.
1. Nieuwe map voor notities kiezen Zelf heb ik een account bij SpiderOak met een map waarin ik al mijn notities bewaar. In deze map heb ik een map gemaakt genaamd Notes-up en deze gekozen om de bestanden van Notes-up in te zetten. Heeft u een account bij Dropbox, Box of een andere cloud-provider dan kunt u dit op dezelfde manier doen.
2. Map voor notities in dconf-editor veranderen Er is een programma genaamd dconf-editor dat een grafisch programma is waarmee in bepaalde configuratiebestanden sommige waarden veranderd kunnen worden.
2.1 dconf-editor installeren Om dit te installeren kunt u het applicatiecentrum openen en dconf-editor intypen.

Als alternatief ku…

Geanimeerde titels uit OpenShot

Recentelijk ben ik wat meer video's gaan bewerken en in den beginne maakte ik, net als waarschijnlijk vele andere beginnende videobewerkers, maar gebruik van weinig van de mogelijkheden van de videobewerker die ik tot mijn beschikking heb, OpenShot in mijn geval.

Je voegt de video's die je hebt gemaakt toe aan de tijdlijn. Knipt en snijdt er wat handmatig in en exporteert het daarna.
Wanneer men gaat kijken naar andere zelfgemaakte video's met allerlei interessante effecten, dan kan er een gevoel beginnen te kriebelen dat je zelf ook iets dergelijks wil klaarspelen. Dan begint het experimenteren. Het eerste wat ik ben gaan toevoegen is muziek onder de video's. Dat is relatief eenvoudig, het is immers hetzelfde principe als de videofragmenten, alleen zijn er dan nog audiospecifieke aanpassingen die verricht kunnen worden. Een gevolg van dat ik muziek (tot dusver voornamelijk van Bensound) onder sommige video's heb gezet, is dat ik de naamsvermelding van de artiest …