Doorgaan naar hoofdcontent

Symposium 'Interculturele Communicatie' Universiteit Leiden


Wij nodigen u van harte uit voor het symposium 'Interculturele Communicatie' op maandag 10 oktober 2011 vanaf 13.30 uur in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Het symposium vormt het startsein voor de kleurrijke Week van de Diversiteit.

Vice-Rector Magnificus prof. dr. Simone Buitendijk opent bij aanvang van het symposium de Week van de Diversiteit en maakt de winnaar bekend van de fotowedstrijd 'Diversiteit'. Dr. Margit van der Steen geeft daarna in haar keynote lezing een overzicht van interculturele communicatie in de afgelopen eeuw. ECHO Award winnaar Arda Göçeroglu vertelt over zijn ervaringen met interculturele communicatie in de zorg.

Het tweede deel van de middag kunt u workshops volgen over interculturele communicatie in verschillende disciplines: het recht (prof. mr. H. Nieuwenhuis), het onderwijs (dr. A. Ezawa), de gezondheidszorg (dr. C. Hoffer) en het bedrijfsleven (dr. G. Eisenloeffel).

Het belooft een inspirerende en gezellige bijeenkomst te worden met aansluitend de gelegenheid voor een borrel.

U kunt zich aanmelden voor het symposium door een e-mail te sturen o.v.v. uw naam naar evenementenbureau@bb.leidenuniv.nl. Vermeld hierbij ook welke workshops u in ronde 1 en ronde 2 wilt volgen.
Graag tot 10 oktober!

Symposium Interculturele Communicatie
Maandag 10 oktober 2011, 13.30-18.00 uur
Academiegebouw Universiteit Leiden
Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden

Week van de Diversiteit: http://www.evenementen.leidenuniv.nl/week-diversiteit/

Populaire posts van deze blog

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Snelle hoe-kan-ik: Notes-up notities synchroniseren

Dit is een kort artikel om te laten zien hoe men de notities in Notes-up kan laten synchroniseren. Ik zat zelf met de vraag, stelde deze op Google+ en de auteur van het programma gaf al snel aan dat er hier op Github al een antwoord op gegeven was. Ik zal in dit artikel stap voor stap uiteenzetten hoe dit gedaan kan worden.
1. Nieuwe map voor notities kiezen Zelf heb ik een account bij SpiderOak met een map waarin ik al mijn notities bewaar. In deze map heb ik een map gemaakt genaamd Notes-up en deze gekozen om de bestanden van Notes-up in te zetten. Heeft u een account bij Dropbox, Box of een andere cloud-provider dan kunt u dit op dezelfde manier doen.
2. Map voor notities in dconf-editor veranderen Er is een programma genaamd dconf-editor dat een grafisch programma is waarmee in bepaalde configuratiebestanden sommige waarden veranderd kunnen worden.
2.1 dconf-editor installeren Om dit te installeren kunt u het applicatiecentrum openen en dconf-editor intypen.

Als alternatief ku…

Lopende recensie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild: wapens die breken

Inleiding van de serie Iedereen is laaiend over de nieuwste versie van Zelda die uitgekomen is voor de Nintendo Switch. Ik heb al eerder de nieuwe Nintendo 3DS gekocht en ben erg gecharmeerd van het spelaanbod op dit platform. Daarnaast sprak de manier hoe de Nintendo Switch gebruikt kon worden me ook erg aan. Daarom had ik deze besteld. Zelda wordt altijd in dezelfde adem met de Nintendo Switch genoemd en het is bijna een verplichting om ze samen te komen. Dat dit spel een van de best beoordeelde spellen ooit is, wil ook wel helpen. Na slechts enkele uren gespeeld te hebben, ben ik erg enthousiast over dit spel en wil ik graag mijn mening over dit spel delen vanuit de invalshoek van iemand die nog nooit een echte spelcomputer heeft gehad waar hij spellen in driedimensionale werelden heeft gespeeld. En al helemaal geen spellen met enorme open werelden. Echter, om een recensie van dit computerspel echt eer aan te doen, zou ik het tig-uren moeten spelen. Daar mijn omstandigheden niet t…