Doorgaan naar hoofdcontent

Verhitte gemoederen
De plannen voor een islamitisch centrum aan de Ter Haarkade laat de gemoederen niet ongemerkt en leidt tot felle reacties. Ondertussen staat de teller van de MoskNEE actie op internet op 508 mensen die een petitie tegen de komst tekenden. Niet alleen omwonenden, maar inwoners vanuit het hele land behoren tot de tegenstanders.

Onlangs deelden bezorde burgers flyers uit, als onderdeel van de MoskNEE actie met bijbehorende petitie. Navraag leeft dat er zeker draagvlak is in de buurt. Een vrouw, lopend op de Ter Haarkade heeft iemand van de petitie aan de deur gehad. Ze heeft geteked: "Ik moet die herrie niet". Bij buurtwinkel Verboon zegt men: "Niemand is positief" en "je krijgt altijd overlast".


Raad van State

Eén van de buurtbewonders (65) denkt het zijne over de effectiviteit van de acties: "Het helpt geen donder. Die aan de Willem de Zwijgerlaan heeft men ook niet kunnen tegenhouden. Er is geprocedeerd tot aan de Raad van State"

De inhoud van de flyer is bij GroenLinks Leiden in het verkeerde keelgat geschoten. Niet alleen vanwege de gelegde relatie tussen multiculturalisme en criminaliteit, maar ook vanwege de verwachte waardedaling van de huizen. Fractievoorzitter Pieter Kos: "Het lijkt de laatste jaren normaal geworden om moslims op deze manier neer te zetten. Iedere dag hoor je Geert Wilders of een van zijn volgelingen zaken roepen in de media over de islam, over criminele Marokkanen of over een tsunami van economische gelukszoekers. Schandalig en denigrerend. Wij hebben daarom een eigen flyer gemaakt voor een MoskJA actie".


Geschokt

Er zijn ook buurtbewoners vóór. "Ik heb geen enkel bezwaar tegen de komst van de moskee", laat een vrouw weten. Ze wil niet met haar naam in de krant. "Maar ik ben wél erg geschokt over de manier waarop de (anonieme) flyer en de petitie stemming proberen te maken. Volgens de petitie zal onze buurt door de bouw van een moskee bijvoorbeeld van een "gezellige volksbuurt" een criminele probleemwijk worden. Dit is nergens op gebaseerd. Er wonen ook nu al heel veel moslims in die gezellige volksbuurt en er is geen enkele aanwijzing dat onze buurt crimineler of minder gezellig zou worden door de komst van de moskee".

De gemeentevoorlichting laat weten dat De Stichting Moslimgroep Leiden in 2009 de grond aan de Ter Haarkade heeft gekocht. De bestemmingsplanprocedure loopt op dit moment, het ontwerpbestemmingsplan ligt 6 weken ter inzage. Het wordt in september door de commissie en in oktober door de raad behandeld. De levering van de grond zal naar verwachting op z'n vroegst medio 2013 zijn.

Bron: Het op zondag, 26 juni 2011

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Geanimeerde titels uit OpenShot

Recentelijk ben ik wat meer video's gaan bewerken en in den beginne maakte ik, net als waarschijnlijk vele andere beginnende videobewerkers, maar gebruik van weinig van de mogelijkheden van de videobewerker die ik tot mijn beschikking heb, OpenShot in mijn geval.

Je voegt de video's die je hebt gemaakt toe aan de tijdlijn. Knipt en snijdt er wat handmatig in en exporteert het daarna.
Wanneer men gaat kijken naar andere zelfgemaakte video's met allerlei interessante effecten, dan kan er een gevoel beginnen te kriebelen dat je zelf ook iets dergelijks wil klaarspelen. Dan begint het experimenteren. Het eerste wat ik ben gaan toevoegen is muziek onder de video's. Dat is relatief eenvoudig, het is immers hetzelfde principe als de videofragmenten, alleen zijn er dan nog audiospecifieke aanpassingen die verricht kunnen worden. Een gevolg van dat ik muziek (tot dusver voornamelijk van Bensound) onder sommige video's heb gezet, is dat ik de naamsvermelding van de artiest …

David John Wood, Chikushino City, Japan

In een artikel uit de International Herald Tribune wordt de toespraak besproken, die de president van de Verenigde Staten heeft gehouden om de slachtoffers van de schietpartij in Arizona op 8 januari jongstlede te herdenken. Het zegt zoveel als dat Obama met deze toespraak heeft geprobeerd om een verdeeld land weer samen te smeden, maar dat het nog te zien valt of het vruchten afwerpt, omdat op het moment de situatie in Amerika zo gepolariseerd is door de agressieve propaganda die politiek links en rechts de ether in smijten.  In een reactie in de New York Times zegt David John Wood dat het niet zo gek is dat er zo'n vijandige tijdsgeest is in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten. Ze zetten zelf immers het voorbeeld door te laten zien dat alleen door middel van geweld te gebruiken je gehoord kan worden. Lees zijn reactie en dan begrijpt u zelf waarom de volgende quote van hem zo prachtig weergeeft waar de schoen wringt.
"As long as Americans insist on the right to bear arms…