Doorgaan naar hoofdcontent

Werk gezocht

Enige tijd geleden ben ik begonnen met het zoeken naar vakantiewerk en terwijl ik hier mee bezig was, schoot mij een opmerking te binnen van mijn docent geschiedenis uit de brugklas. Hij zei tijdens een van zijn lessen tegen zijn klas dat de ontwikkeling van een economie volgens een golfpatroon gaat. Op dat moment was de economie bijna boven aan de top van de golf en hij merkte toen op dat hij hoopte dat, wanneer wij de arbeidsmarkt zouden betreden, de economie net weer zou beginnen te klimmen nadat ze een dieptepunt had bereikt. Dat zou de beste situatie zijn om in te beginnen als nieuwe arbeidskracht.
Laten we nu terugschakelen naar het heden. We hebben zojuist, volgens de "experts", een economische crisis gehad die zijn weerga niet kent en de laatste tijd worden we ook doodgegooid met een naderende faillissementen van landen, waardoor de gehele Europese Unie ineen zou gaan storten. Het lijkt er op het moment dus niet op dat de economie er snel weer bovenop gaat komen. Integendeel, het lijkt er meer op dat we met de neus naar beneden in een ravijn aan het storten zijn. Het zal misschien dus nog een tijdje duren vooraleer we het absolute dieptepunt zullen bereiken, laten we hopen dat het niet te lang meer zal duren.
Maar tot die tijd zal de nieuwe generatie die nu uit het beroepsonderwijs en universiteiten komen moeten omgaan met de situatie waarin ze zitten. Het UWV helpt mensen waar onlangs het contract van afgelopen is om weer aan werk te komen terwijl je een werkloosheidsuitkering krijgt van 70% van je voormalig loon. Ze helpen je om je curriculum vitae op te schonen en verbeteren. Verder organiseren ze trainingen om je te helpen jezelf beter te presenteren bij sollicitatiegesprekken. Een van de hulpmiddelen die ze geven is een lijst met sites waar je vacatures, beroepen en sectoren, opleidingen, sociale zekerheid/belangenbehartiging, loopbaan/beroepskeuze en andere sites die je misschien op weg kunnen helpen met het vinden van werk. Daarnaast wil ik nog een lijst met uitzendbureaus in Leiden toevoegen die je ook misschien kunnen helpen met het vinden van werk. Veel succes!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Geanimeerde titels uit OpenShot

Recentelijk ben ik wat meer video's gaan bewerken en in den beginne maakte ik, net als waarschijnlijk vele andere beginnende videobewerkers, maar gebruik van weinig van de mogelijkheden van de videobewerker die ik tot mijn beschikking heb, OpenShot in mijn geval.

Je voegt de video's die je hebt gemaakt toe aan de tijdlijn. Knipt en snijdt er wat handmatig in en exporteert het daarna.
Wanneer men gaat kijken naar andere zelfgemaakte video's met allerlei interessante effecten, dan kan er een gevoel beginnen te kriebelen dat je zelf ook iets dergelijks wil klaarspelen. Dan begint het experimenteren. Het eerste wat ik ben gaan toevoegen is muziek onder de video's. Dat is relatief eenvoudig, het is immers hetzelfde principe als de videofragmenten, alleen zijn er dan nog audiospecifieke aanpassingen die verricht kunnen worden. Een gevolg van dat ik muziek (tot dusver voornamelijk van Bensound) onder sommige video's heb gezet, is dat ik de naamsvermelding van de artiest …

David John Wood, Chikushino City, Japan

In een artikel uit de International Herald Tribune wordt de toespraak besproken, die de president van de Verenigde Staten heeft gehouden om de slachtoffers van de schietpartij in Arizona op 8 januari jongstlede te herdenken. Het zegt zoveel als dat Obama met deze toespraak heeft geprobeerd om een verdeeld land weer samen te smeden, maar dat het nog te zien valt of het vruchten afwerpt, omdat op het moment de situatie in Amerika zo gepolariseerd is door de agressieve propaganda die politiek links en rechts de ether in smijten.  In een reactie in de New York Times zegt David John Wood dat het niet zo gek is dat er zo'n vijandige tijdsgeest is in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten. Ze zetten zelf immers het voorbeeld door te laten zien dat alleen door middel van geweld te gebruiken je gehoord kan worden. Lees zijn reactie en dan begrijpt u zelf waarom de volgende quote van hem zo prachtig weergeeft waar de schoen wringt.
"As long as Americans insist on the right to bear arms…