Werk gezocht

Enige tijd geleden ben ik begonnen met het zoeken naar vakantiewerk en terwijl ik hier mee bezig was, schoot mij een opmerking te binnen van mijn docent geschiedenis uit de brugklas. Hij zei tijdens een van zijn lessen tegen zijn klas dat de ontwikkeling van een economie volgens een golfpatroon gaat. Op dat moment was de economie bijna boven aan de top van de golf en hij merkte toen op dat hij hoopte dat, wanneer wij de arbeidsmarkt zouden betreden, de economie net weer zou beginnen te klimmen nadat ze een dieptepunt had bereikt. Dat zou de beste situatie zijn om in te beginnen als nieuwe arbeidskracht.
Laten we nu terugschakelen naar het heden. We hebben zojuist, volgens de "experts", een economische crisis gehad die zijn weerga niet kent en de laatste tijd worden we ook doodgegooid met een naderende faillissementen van landen, waardoor de gehele Europese Unie ineen zou gaan storten. Het lijkt er op het moment dus niet op dat de economie er snel weer bovenop gaat komen. Integendeel, het lijkt er meer op dat we met de neus naar beneden in een ravijn aan het storten zijn. Het zal misschien dus nog een tijdje duren vooraleer we het absolute dieptepunt zullen bereiken, laten we hopen dat het niet te lang meer zal duren.
Maar tot die tijd zal de nieuwe generatie die nu uit het beroepsonderwijs en universiteiten komen moeten omgaan met de situatie waarin ze zitten. Het UWV helpt mensen waar onlangs het contract van afgelopen is om weer aan werk te komen terwijl je een werkloosheidsuitkering krijgt van 70% van je voormalig loon. Ze helpen je om je curriculum vitae op te schonen en verbeteren. Verder organiseren ze trainingen om je te helpen jezelf beter te presenteren bij sollicitatiegesprekken. Een van de hulpmiddelen die ze geven is een lijst met sites waar je vacatures, beroepen en sectoren, opleidingen, sociale zekerheid/belangenbehartiging, loopbaan/beroepskeuze en andere sites die je misschien op weg kunnen helpen met het vinden van werk. Daarnaast wil ik nog een lijst met uitzendbureaus in Leiden toevoegen die je ook misschien kunnen helpen met het vinden van werk. Veel succes!

Populaire berichten