Doorgaan naar hoofdcontent

Werk gezocht

Enige tijd geleden ben ik begonnen met het zoeken naar vakantiewerk en terwijl ik hier mee bezig was, schoot mij een opmerking te binnen van mijn docent geschiedenis uit de brugklas. Hij zei tijdens een van zijn lessen tegen zijn klas dat de ontwikkeling van een economie volgens een golfpatroon gaat. Op dat moment was de economie bijna boven aan de top van de golf en hij merkte toen op dat hij hoopte dat, wanneer wij de arbeidsmarkt zouden betreden, de economie net weer zou beginnen te klimmen nadat ze een dieptepunt had bereikt. Dat zou de beste situatie zijn om in te beginnen als nieuwe arbeidskracht.
Laten we nu terugschakelen naar het heden. We hebben zojuist, volgens de "experts", een economische crisis gehad die zijn weerga niet kent en de laatste tijd worden we ook doodgegooid met een naderende faillissementen van landen, waardoor de gehele Europese Unie ineen zou gaan storten. Het lijkt er op het moment dus niet op dat de economie er snel weer bovenop gaat komen. Integendeel, het lijkt er meer op dat we met de neus naar beneden in een ravijn aan het storten zijn. Het zal misschien dus nog een tijdje duren vooraleer we het absolute dieptepunt zullen bereiken, laten we hopen dat het niet te lang meer zal duren.
Maar tot die tijd zal de nieuwe generatie die nu uit het beroepsonderwijs en universiteiten komen moeten omgaan met de situatie waarin ze zitten. Het UWV helpt mensen waar onlangs het contract van afgelopen is om weer aan werk te komen terwijl je een werkloosheidsuitkering krijgt van 70% van je voormalig loon. Ze helpen je om je curriculum vitae op te schonen en verbeteren. Verder organiseren ze trainingen om je te helpen jezelf beter te presenteren bij sollicitatiegesprekken. Een van de hulpmiddelen die ze geven is een lijst met sites waar je vacatures, beroepen en sectoren, opleidingen, sociale zekerheid/belangenbehartiging, loopbaan/beroepskeuze en andere sites die je misschien op weg kunnen helpen met het vinden van werk. Daarnaast wil ik nog een lijst met uitzendbureaus in Leiden toevoegen die je ook misschien kunnen helpen met het vinden van werk. Veel succes!

Populaire posts van deze blog

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Snelle hoe-kan-ik: Notes-up notities synchroniseren

Dit is een kort artikel om te laten zien hoe men de notities in Notes-up kan laten synchroniseren. Ik zat zelf met de vraag, stelde deze op Google+ en de auteur van het programma gaf al snel aan dat er hier op Github al een antwoord op gegeven was. Ik zal in dit artikel stap voor stap uiteenzetten hoe dit gedaan kan worden.
1. Nieuwe map voor notities kiezen Zelf heb ik een account bij SpiderOak met een map waarin ik al mijn notities bewaar. In deze map heb ik een map gemaakt genaamd Notes-up en deze gekozen om de bestanden van Notes-up in te zetten. Heeft u een account bij Dropbox, Box of een andere cloud-provider dan kunt u dit op dezelfde manier doen.
2. Map voor notities in dconf-editor veranderen Er is een programma genaamd dconf-editor dat een grafisch programma is waarmee in bepaalde configuratiebestanden sommige waarden veranderd kunnen worden.
2.1 dconf-editor installeren Om dit te installeren kunt u het applicatiecentrum openen en dconf-editor intypen.

Als alternatief ku…

Lopende recensie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild: wapens die breken

Inleiding van de serie Iedereen is laaiend over de nieuwste versie van Zelda die uitgekomen is voor de Nintendo Switch. Ik heb al eerder de nieuwe Nintendo 3DS gekocht en ben erg gecharmeerd van het spelaanbod op dit platform. Daarnaast sprak de manier hoe de Nintendo Switch gebruikt kon worden me ook erg aan. Daarom had ik deze besteld. Zelda wordt altijd in dezelfde adem met de Nintendo Switch genoemd en het is bijna een verplichting om ze samen te komen. Dat dit spel een van de best beoordeelde spellen ooit is, wil ook wel helpen. Na slechts enkele uren gespeeld te hebben, ben ik erg enthousiast over dit spel en wil ik graag mijn mening over dit spel delen vanuit de invalshoek van iemand die nog nooit een echte spelcomputer heeft gehad waar hij spellen in driedimensionale werelden heeft gespeeld. En al helemaal geen spellen met enorme open werelden. Echter, om een recensie van dit computerspel echt eer aan te doen, zou ik het tig-uren moeten spelen. Daar mijn omstandigheden niet t…