Doorgaan naar hoofdcontent

IAm#Jan25

Vandaag kwam mijn ik thuis en mijn vader wees me op een artikel in de HUMO over de Egyptische Revolutie. Uiteraard was ik geïnteresseerd en ik las het artikel geboeid. Het was een verslag van de loop van de gebeurtenissen aan de hand van interviews met een aantal personen die erg betrokken waren bij het organiseren van de demonstraties. Wat het artikel voornamelijk probeert over te brengen is dat niet facebook en twitter er voor gezorgd hebben dat deze revolutie geslaagd is, maar de zorgvuldige planning en tomeloze inzet van volhardende mensen. 
Een van hen was Wael Khalil. Hij werd aan de lezers voorgesteld als een "old timer" met zijn 45 lentes. Hij zou al dertig jaar actief zijn geweest in de strijd tegen de regering. Zijn twitternaam is @wael. Na het gehele overzicht te geven van alle gebeurtenissen eindigt het artikel met de volgende ontroerende woorden van Wael:
'Weet u, sinds ik zéstien ben is Moebarak hier aan de macht, Al mijn hele volwassen leven ben ik aan het vechten tegen die man en zijn hatelijke regime. Tegen de corruptie en de folteringen, tegen de ellendige toestand in het land. En al even lang zeiden wij tegen elkaar met Nieuwjaar: 'Dit wordt het jaar.' Op de duur zeiden we dat zelfs niet meer, omdat het een bittere grap werd. Nu maak ik het toch nog mee. En weet je wat het ergste is? Dat zo makkelijk was.' Hij schudt het hoofd. 'Zo makkelijk.'
HUMO sprak met: de leiders van de Egyptische Revolutie. HUMO, 1 maart 2011, nr. 09/3678, blz. 23.

Populaire posts van deze blog

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Snelle hoe-kan-ik: Notes-up notities synchroniseren

Dit is een kort artikel om te laten zien hoe men de notities in Notes-up kan laten synchroniseren. Ik zat zelf met de vraag, stelde deze op Google+ en de auteur van het programma gaf al snel aan dat er hier op Github al een antwoord op gegeven was. Ik zal in dit artikel stap voor stap uiteenzetten hoe dit gedaan kan worden.
1. Nieuwe map voor notities kiezen Zelf heb ik een account bij SpiderOak met een map waarin ik al mijn notities bewaar. In deze map heb ik een map gemaakt genaamd Notes-up en deze gekozen om de bestanden van Notes-up in te zetten. Heeft u een account bij Dropbox, Box of een andere cloud-provider dan kunt u dit op dezelfde manier doen.
2. Map voor notities in dconf-editor veranderen Er is een programma genaamd dconf-editor dat een grafisch programma is waarmee in bepaalde configuratiebestanden sommige waarden veranderd kunnen worden.
2.1 dconf-editor installeren Om dit te installeren kunt u het applicatiecentrum openen en dconf-editor intypen.

Als alternatief ku…

Lopende recensie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild: wapens die breken

Inleiding van de serie Iedereen is laaiend over de nieuwste versie van Zelda die uitgekomen is voor de Nintendo Switch. Ik heb al eerder de nieuwe Nintendo 3DS gekocht en ben erg gecharmeerd van het spelaanbod op dit platform. Daarnaast sprak de manier hoe de Nintendo Switch gebruikt kon worden me ook erg aan. Daarom had ik deze besteld. Zelda wordt altijd in dezelfde adem met de Nintendo Switch genoemd en het is bijna een verplichting om ze samen te komen. Dat dit spel een van de best beoordeelde spellen ooit is, wil ook wel helpen. Na slechts enkele uren gespeeld te hebben, ben ik erg enthousiast over dit spel en wil ik graag mijn mening over dit spel delen vanuit de invalshoek van iemand die nog nooit een echte spelcomputer heeft gehad waar hij spellen in driedimensionale werelden heeft gespeeld. En al helemaal geen spellen met enorme open werelden. Echter, om een recensie van dit computerspel echt eer aan te doen, zou ik het tig-uren moeten spelen. Daar mijn omstandigheden niet t…