Doorgaan naar hoofdcontent

Rouwadvertentie Acer Aspire 9410Z

Acer Aspire 9410Z 

Na jarenlang trouwe dienst gedaan te hebben heeft mijn laptop eindelijk ingegeven. Al enige tijd kwakkelde zijn gezondheid daar het rechter scharnier van het scherm over was gebroken. Later is ook de adapter nog uitgevallen, maar gelukkig had de plug geen zeldzame diameter, dus was een transplantatie mogelijk, echter de accu had al zware schade geleden. In de zomer van 2010 leek mijn Acer de genadeklap te krijgen. Er was namelijk een glas jus d'orange over het toetsenbord gevallen. Na een spoedoperatie leek de schade mee te vallen, echter werkte niet alle toetsen nog even goed en de linker muisknop was zo goed als uitgeschakeld. Acer Aspire leefde daarna nog zo goed als hij kon en probeerde nog zo veel mogelijk nieuwe programma's te installeren. Zijn levenslust was zo groot dat hij zelfs nog een nieuw besturingssysteem had uitgeprobeerd! 
Maar zoals voor alles en iedereen is er een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Deze ochtend om vijf over half elf sloot ik mijn goede vriend af en klapte ik het scherm dicht en mee met dat ik het deed, hoorde ik KRAK. Ik hoefde niet te kijken, ik wist al wat er gebeurd was. Het tweede scharnier van het scherm was ook overgebroken en het scherm was los van het toetsenbord. 

Aspire nog als showmodel

* Uden 27 april 2007       ---       † Leiden 6 februari 2011

إن لله وإن إليه راجعون

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geanimeerde titels uit OpenShot

Recentelijk ben ik wat meer video's gaan bewerken en in den beginne maakte ik, net als waarschijnlijk vele andere beginnende videobewerkers, maar gebruik van weinig van de mogelijkheden van de videobewerker die ik tot mijn beschikking heb, OpenShot in mijn geval.

Je voegt de video's die je hebt gemaakt toe aan de tijdlijn. Knipt en snijdt er wat handmatig in en exporteert het daarna.
Wanneer men gaat kijken naar andere zelfgemaakte video's met allerlei interessante effecten, dan kan er een gevoel beginnen te kriebelen dat je zelf ook iets dergelijks wil klaarspelen. Dan begint het experimenteren. Het eerste wat ik ben gaan toevoegen is muziek onder de video's. Dat is relatief eenvoudig, het is immers hetzelfde principe als de videofragmenten, alleen zijn er dan nog audiospecifieke aanpassingen die verricht kunnen worden. Een gevolg van dat ik muziek (tot dusver voornamelijk van Bensound) onder sommige video's heb gezet, is dat ik de naamsvermelding van de artiest …

Waarom open source zo fantastisch is: reden #1

Verhaallijn Onlangs heb ik aan den lijve mogen voelen waarom open source software zo fantastisch is voor gebruikers ervan en in dit weblogartikel zal ik het relaas hiervan geven.
elementary OS heeft onlangs een eigen app store uitgebracht waarin je zelf kan kiezen wat je wil betalen voor een programma. Zelf ben ik, helaas, niet vaardig genoeg om op het gebied van het programmeren hieraan bij te dragen. Om dit initiatief toch te steunen dacht ik dat ik misschien enkele van de nieuw uitgebrachte programma's kon recenseren, zodat deze, de app store en zo mogelijkerwijs ook andere programma's wat meer in de schijnwerpers zouden kunnen komen te staan.  Bij het recenseren van één van deze programma's ben ik een fout in het programma tegengekomen. Bij programmatuur die niet volgens een open source-model ontwikkeld worden, zou het nu niet duidelijk zijn hoe je te werk zou moeten gaan om dit te laten verhelpen. Misschien dat je in de app store waar je het gekocht zou hebben een r…

Snelle hoe-kan-ik: Notes-up notities synchroniseren

Dit is een kort artikel om te laten zien hoe men de notities in Notes-up kan laten synchroniseren. Ik zat zelf met de vraag, stelde deze op Google+ en de auteur van het programma gaf al snel aan dat er hier op Github al een antwoord op gegeven was. Ik zal in dit artikel stap voor stap uiteenzetten hoe dit gedaan kan worden.
1. Nieuwe map voor notities kiezen Zelf heb ik een account bij SpiderOak met een map waarin ik al mijn notities bewaar. In deze map heb ik een map gemaakt genaamd Notes-up en deze gekozen om de bestanden van Notes-up in te zetten. Heeft u een account bij Dropbox, Box of een andere cloud-provider dan kunt u dit op dezelfde manier doen.
2. Map voor notities in dconf-editor veranderen Er is een programma genaamd dconf-editor dat een grafisch programma is waarmee in bepaalde configuratiebestanden sommige waarden veranderd kunnen worden.
2.1 dconf-editor installeren Om dit te installeren kunt u het applicatiecentrum openen en dconf-editor intypen.

Als alternatief ku…