En de Nobelprijs voor de Vrede gaat naar...

Vandaag kwam ik in de wandelgangen van een Hogeschool een tweetal dames van ongeveer tussen de 30 en 35 tegen, ik vermoed docenten aan deze zelfde Hogeschool, die aan het discussiëren waren. Ik liep langs, dus ik heb jammer genoeg niet alles van het gesprek kunnen opvatten. Wat ik wel kon opvangen was dat de één een stelling aan het verdedigen was dat de agressie van mensen voort kwam uit het eten van vlees. Als argument daarvoor gaf ze de tegenstelling tussen moslims en hindoes. "Kijk maar naar moslims," zei ze, "de reden waarom zij zo agressief en oorlogszuchtig zijn komt doordat ze vlees eten. Hindoes zijn vegetariërs en eten helemaal geen vlees en zie maar, zij zijn dat helemaal niet!" 
Toen ik zo half een beetje langs gelopen was, vonden ze dat ze te veel in de wandelgang stonden en de doorgang misschien wat belemmerden en zochten een meer beschut en privé plekje op in de hal, of misschien vonden ze ook dat ik iets te geïnteresseerd (of verbouwereerd) naar hen aan het kijken was. De tweede vrouw zei niks, maar leek vanuit mijn perspectief nog niet helemaal overtuigd, maar bracht er ook niks tegenin, terwijl de ander met meer passie verder ging om haar standpunt te verdedigen. 
Het eerste wat ik bij mezelf dacht was: "Dat je zoiets ook maar kan (be)denken, of er serieus in kan geloven! Alle maatschappelijke, politieke en economische factoren die hier mogelijkerwijs van invloed kunnen zijn, worden aan de kant geveegd. Neen, het is slechts het dieet dat aangepast moet worden. Meneer Obama kan het terrorisme dus een halt toe roepen door de voedselpakketten voor Afghanistan vol te stoppen met vegaburgers!" Maar ja, ik ben dan ook een vleeseter. 

Populaire berichten